Stamtræ
Peder Hansen Gott
Født: Peder Hansen Gott, 27. september 1789, Hanning, Hanning Sogn, Bølling Herred, Ringkøbing Amt
Hjemmedøbt: 27. september 1789
Kirkedøbt: 4. oktober 1789, Hanning Kirke, Ringkøbing Amt.
Død: 29. marts 1866, Nørheden, Sdr. Lem Sogn, Ringkøbing Amt.
Begravet: 2. april 1866, Sdr. Lem Kirkegaard, Ringkøbing Amt.
Forældre: Ane Cathrine Pedersdatter, til Barnefader blev udlagt Hans Pedersen, tjenende selvejeren Peder Mortensen i Heiselbye i Raastedt Sogn.
Samtlige personer i husstanden
Ringkøbing, Bølling, Dejbjerg, Algersig, -, 18, FT-1801, B6796
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Mikkel Madsen 65 Gift Mand Gaardmand
Anne Villadsdatter 77 Gift Hans kone
Kiersten Frandsdatter 35 Ugift Datter af 1ste ægteskab
Peder Hansen 12 Ugift Fattig dreng Nyder almisse
Inger Marie Hansdatter 4 Ugift Dito [fattig pige] Dito[nyder almisse]
Samtlige personer i husstanden
Ringkøbing, Bølling, Sønder Lem, Søemose??, Et huus, 31, FT-1850, C1136
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Peder Hansen Godt 67 Enkemand Dagleier Deiberg, Ringkb. Amt
Samtlige personer i husstanden
Ringkøbing, Bølling, Sønder Lem, Røgind, Et huus, 69, FT-1860, D3826
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Peder Hansen 79 Enkemand Huusmand. dagleier. huusfader Hanning Sogn
Karen Christensdatter 63 Ugift Huusholderske Nysogn
Delt note:
Sensitive:0
1815.06.26
Retsmøde
Udskrift af politiprotokollen
1815 den 26, Juni blev paa Ringkiøbing Raadstue sat en Forhørs Ret efter Amtets befaling i Skrivelse af 19de d. M., der blev fremlant og lyder saaledes: ## Den paa Grund heraf udstedte Indkaldelse lyder med sine Paategninger af vedkommende Sognefogder, betræffende at Anne Chatrine Pedersdatter og Mikkel Alkiersig ikke længere opholde sig i deres Districter saaledes ##
Derefter fremstod
1. Christen Terkildsen af Deiberg Sogn, som advaret at tale Sandhed saaledes som han med Eed naar forlanges trøste sig at bekræfte samme, forklarede efter given Anledning:
Peder Hansen, sædvanlig kaldet Peer Godt, er fød i Holsteen, hvorfra han som ganske Spæd kom til Deiberg med sine Forældre Hans og Anne Chatrine, hvoraf Faderen er dødfor nogle Aar siden, men Moderen formodes at løbe om i Landet med Natmands Folkene. Han er opdraget hos Mikkel Alkiersig i Deiberg Sogn indtil omtrent 18 Aars Alder, siden den Tid har Comparenten intet hørt fra ham, førend for omtrent 3 Uger siden, da den Arresterede kom til ham om Middagen kiørende med en Mand fra Ollegaard ved Warde, hvilke Mand sagde til Comparenten, at Peder Hansen havde leiet ham til at kiøre et læs Fisk hiæm for ham fra Stranden; begge opholdt de ikkuns nogle Timer og reiste til Ringkiøbing inden Solens nedgang, Videre Forklaring kan Comparenten ikke afgive, men benægter, at Peder Hansen har opholdt sig hos ham nogensinde i 3 Dage. Demitteret.
2. Peder Christensen af Nye Mølle, som advaret at tale Sandhed frklarede:
For omtrent 3 Uger siden en Morgen tidlig erfarede Comparenten at hans Tjenestefolk havde laant Huus og Staldrum til en fremmed, der skulle til Ringkiøbing. Just som Comparenten kom ud i Gaarden var den fremmede Bondemand og en Karl, der fulgte med, i Færd med at kiøre bort. Comp. kiendte ingen af dem, men af hans Folk hørte han den eene benævnet Peer Godt. Anden eller nærmere Forklaring kan han ikke afgive. - Demitteret
Forhøret sluttet for beskrevet at tilstilles Amtet.
Sponneck.
Til Vitterlighed:J. N. BrosbækNiels Holm.
Delt note:
Sensitive:0
1825.09.24
Retsmøde:
Udskrift af politiprotokollen
Aar 1824 den 25 Septb. blev i Nørby i Lem Sogn af Kongelig constitueret Herredsfoged Kolbye i Overværelse af Vitterligheds Vidner Sognefoged Niels Jensen og Jørgen Pedersen optaget et Politieforhør, hvorved Peder Hansen Leervadhuuss Hustru Anne Marie Madsdatter her af Sognet skulde afhøres i Anledning af at hendes Mand er anholdt i Wiborg Amt for at have giort sig skyldig i adskillige Bedragerier. - Amtets Skrivelse af 16de dennes, hvorved afskillige Oplysninger var reqvirerede , tilligemed en Skrivelse fra vedkommende Herredsfoged i Viborg Amtog deri paaberaabte Forhør blev fremlagt, og den førstnævnte Skrivelse i det Hele og den sidstnævnte for endeel og forsaavidt den omhandler de Oplysninger, som ved nærværende Forhør agtes tilveiebragte, læst og indlemmede, saalydende - Fol: ## - Forhøret bliver derimod blot til Veiledning ved nærværende Forhør og øvrige Oplysningers Erhvervelse, og tilbagesendes til sin Tid.
Herredsfogden havde indvarslet ovennævnte Anne Marie Madsdatter til møde i Ringkiøbing, men en derpaa modtagen Skrivelse fra Sogne- fogden indeholder, at hun af Sygdom er forhindret fra at foretage nogen Reise, hvorfor Herredsfogden har maattet fremme Forhøret her. Denne Skrivelse blev fremlagt, læst og indlemmet saalydende ## - Fol. --
Peder Hansen Leervadhuus's Hustru Anne Marie Madsdatter fremstod derpaa, og efterat være formanet til at forklare sig sandfærdigt afgav paa given Anledning følgende Forklaring:
Deponentinden kom i Ægteskab med hendes Mand Peder Hansen Leervadhuus, eller som han ogsaa kaldes Peder Godt, for 15 Aar siden De blev ægteviede her i Lem af nu afdøde Sognepræst Feld, hvor hun har været siden og meget af Tiden slet tillige og en Tiid boet i et jordløst Huus. Hendes Mand var hjemme hos hende de første 7 Aar paa den Tidnær, han var inde ved Regimentet. De har kuns et Barn, en Søn 15 Aar gl. Da de ommeldte 7 Aar var forløbne, syntes han ikke at have lyst til at blive til Stadighed hiemme og forlod hende, uden at hun vidste, hvor han drog hen, og han kom saaledes kun en enkelt Gang og længe imellem hiem, og sidste Gang han var hiemme hos hende var for omtrent 2 Aar siden. Hun kan ikke sige, at de skiftede ondt sammen eller levede i ond forligelse og Uenighed, eiheller at han nogensinde har truet eller slaaet hende,men han viste, at han ikke længere havde nogen Kiærlighed til hende eller Barnet eller i nogen Maade sørgede for dem.
De ere separerede ved Overøvrighedens Bevilling i Henseende til Bord og Seng for endeel Aar siden, hvilken Bevilling var hos en Mand her i Sognet, og hun lovede nærmere at aflevere, men Ægteskabet er ikke aldeles ophævet ved Kongelig Bevilling.
Deponentinden veed ikke, at han har begaaet eller været tiltalt og straffet for nogen Forbrydelse undtagen at han for nogle Aar siden sad paa Vand og Brød nogle Dage, saavidt hun veed, fordi han ikke havde taget Følgeseddel eller sligt fra sit underhørende Lægd.
Hun har ikke befunden ham i noget Utroskab , altsaa veed hun intet om, at han har havt nogen Forbindelse med andre Fruentimmere eller fore-
givet Usandheder for dem i slet Hensigt.
De levede fredeligt og godt tilhobe i de første 7 Aar og søgte ordentlig Altergang her i Sognet som andre Folk i Sognet, men eftersom han har forholdt sig de senere Aar, mente hun ikke og ønsker eiheller mere at komme til at leve med ham, og den hende paakomne Svaghed synes at vise, at hendes Livstid ikke vil blive lang, naar hun ikke snart maae vente Bedring. - Hun vedstod hendes nu oplæste Forklaringsrigtige Tilførsel og aftraadte.
Herredsfogden havde i Dag været i Breininge for med det samme at afhøre proprietæt [Bonne], hos hvem den anholdte har tient, men [Bonne] er for Tiden paa en Reise til Maribo, hvorfor hans Afhørelse maa Skee efter hans Hiemkomst om nogle Dage.
Forhøret sluttet og med Underskrift bekræftet.
J. Kolby
Til Vitterlighed:Niels pedersenJørgen Pedersen
Delt note:
Sensitive:0
1824.10.05
Retsmøde
Udskrift af politiprotokollen
Aar 1824, den 5t3 Octob. blev forestående Forhør continueret paa Bølling Herredscontoir i Overværelse af vitterligheds Vidner N Kolbye og Lautrup efterat Proprietær Bonne var hiemkommet fra den ommeldte reise, hvorpaa nysnævnte Proprietær Bonne fremstod og paa given anledning afgav følgende Forklaring:
Den omhandlede Peder Hansen Leervadhuus, eller som han ogsaa kaldes Peder Godt, har rigtig nok tient hos Deponenten, saavidt han nu erindrer i Sommeren 1821, men han var just ikke fæstet for nogen bestemt Tid, og Deponenten gjorde eiheller nogen bestemt Regning paa ham, da han vidste, at han var noget ustadig i at blive paa Sted. For den Tid Peder Hansen Leervadhuus var der, havde Deponenten intet at udsætte paa ham i Hen- seende til hans Opførsel og Arbeide, og det er ikke fra anden Tid Deponenten bekiendt, at han har begaaet , været tiltalt eller dømt for ngen Forbrydelse, ligesaalidt som han ved urigtig Foregivende har villet forlede Fruentimmere og bedrage dem for at tilvende sig Klæder og andet af deres Sager. Deponenten havde ikke videre at forklare, vedstoed hans nu oplæste Forklarings rigtige Tilførsel og aftraadte.
Herredsfogden paastod sig tilkendt diætpenge for 2 dage. Forhøret sluttet og med Underskrift bekræftet.
J Kolbye
Til Vitterlighed N. kolbyeLautrup
Delt note:
Sensitive:0
1824.12.11.
Retsmøde
Udskrift af politiprotokollen.
Aar 1824, den 11 dec.blev af Kongellig constitueret herredsfoged Kolbye i Overværelse af Vitterlighedsvidner Sognefoged Jens Kjær og Niels [Kølkiær] optaget et Forhør i Svend Mitgaards Huus i Videbæk i Vorgod Sogn ifølge Amtets Ordre af 29de f. M. til Oplysning om en i Wiborg Amt anholdt og der arresteret Person ved navn Peder Hansen Godt eller Leervadhuus, og hvorved Gaardmændenen Svend Mitgaard og Primdahl Ibsen samt Aftægtsmand Poul Madsen her af Byen skulde afhøres. Herredsfogden havde bestemt at optage dette Forhør i Ringkiøbing saa hastig, de ommeldte Mænd kunne blive indvarslede der at møde, og iværksatte det fornødne i den Anledning. Men da Poul Madsen og Primdahl Ibsen er gamle og affældige Mænd og ikke kunne foretage Reisen derud, saa blev Forhøret bestemt at optages her i Dag ved Sognefogden forud tilskikket Indvarsling.
Til Beviis for at Poul Madsen og Primdahl Ibsen ere affældige Mænd og saaledes forhindrede fra at foretage en Reise til Ringkiøbing, blev fremlagt en Attest fra Sognepræsten, hvilken blev indlemmet saalydende ## - Fol --.
Amtets Ordre blev ligeledes fremlagt læst og indlemmet saaledes lydende ## - Fol. --
De indvarslede 3de Mænd vare mødte og af disse blev først fremkaldt og fremstod Svend Mitgaard og .Primdahl Ibsen, hvilke blev under eet afhørte, og efter at de var formanede at følge Sandhed afgav de paa given Anledning følgende ensstemmig Forklaring:
Det kan rigtig nok være, som den anholdte har angivet, omtrent 5 a 6 Aar siden han kom ridende her til Videbæk paa en gammel [f.rav..t] Hest, saavidt de ved nør fra, men de erindrer ikke at han angav, hvor han vilde hen ligesom ejheller, hvor han havde faaet Hest eller en Ridetøi. Da Hesten, som meldt, var meget forkommet og syntes ej at kunne gaa længere, talte han om at ville tage livet af Hesten, naar han kunne faa nogen til at hjelpe sig, og Hesten gik imidlertid ude paa Marken. Men der var ingen, som var for at være ham behjelpelig derved, hvorpaa enhver af dem gav ham lidt for Hesten, som de derefter ville lade Gaae og blive til hvad den kunde, men de erindre nu ikke længere hvormeget, dog tror Svend Mitgaard, at han gav ham for sin Part 2 Mk [0 H..] og Primdahl havde noget forud tilgode ved ham fra den Tid han tjente Primdahl paa forud betalte Løn og som han ikke aftjente, da han forlod Tjenesten i Utide, hvormed blev liqvideret uden at han nu veed, hvormeget det var.
Omtrent 14 Dage derefter solgte de Hesten og den kom øster paa og den kreperede altsaa ikke i Videbæk, og de delte hvad de fik for den, men som de nu ikke erindrer hvor meget var. Hvad de, som allerede forklaret, gav Peder Godt for Hesten, var efter hvad de regnede at Huden var Værd og ey videre. Af Ridetøiet gav den Anholdte Primdahl Ibsen Bidslet, hvilket var gammelt og ringe. Sadelen tilbyttede Svend Mitgaard sig med en endnu meget ringere Sadel og nogle Skillinger i Bytte, men hvor mange erindrer han nu ikke, og bagefter kiøbte han igien sin egen Saddel tilbage, men husker nu ikke hvormeget det var han gav.
De erindrer ikke at han udlod sig med, hvor han havde faaet denne Hest og Ridetøi. Efter en Dags Ophold forlod han Videbæk, men de veed ikke hvor han reiste hen.Han har tjent Primdahl noget før den Tid, han kom ridende hertil, fra Kyndelmisse til St Hansdag og skulle have blevet til Mikkelsdag, men efter Overenskomst forlod han Tjenesten St. Hansdag, hvori Primdahl samtykkede som kied af at have ham længere, da han [... om] da løb bort og saaledes forsømte sin Tjeneste, blandt andet var han engang i Holstebro marked og blev borte omtrent i 8 Dage, saa at amn ikke kunne giøre Regning paa, naar man havde ham og naar man ikke havde ham. Naar undtages denne hans Ustadighed og Ulyst at blive paa Sted, veed begge Deponenter ikke nioget om hans Liv og Levnet at forklare og de lærte ham først at kiende, da han kom i Tjeneste hos Primdahl og ved intet om ham uden for den Tid. Det er dem saaledes ikke bekiendt, at han har giort sig skyldig i noget bedrageri eller anden Forbrydelse.
Efterat den ommeldte Handel var passeret om Sommeren kom ud paa Efteraaret en Mand fra nør Egnen, men de veed ikke hvem han var eller hvorfra han var, og spurgte om Peder Hansen Gott havde været her og hvad han havde havt med sig, og da de havde givet ham Svar derpaa efter hvad de her have forklaret, viste Svend ham Sadelen og Primdahl Bidslet, hvortil han sagde, at denne Saddel ikke var saa god som hans egen eller den, som Peder Godt havde faaet af ham, men udlod sig ikke paa hvad Maade Peder Godt havde faaet denne, enten ved Kiøb eller tillaans. Svend tilbød ham Sadlen for det samme, han havde givet derfor, men han ville ikke have dermed at giøre.. Han forlangte heller ikke bidslet, hvorfor Primdahl beholdt samme.
Deponenterne erklærede, at de ikke havde mere af forklare, og der fandtes ejheller Anledning at tilspørge dem videre, og da de havde vedstaaet deres nu oplæste Forklarings rigtige Tilførsel, bleve de demitterede.
Igien fremstod Aftægtsmand Peder Madsen, der, efterat være formanet ligesom forrige Deponenter, afgav paa given Anledning følgende Forklaring:
Ved samme Tid, som den ommeldte Handel passerede mellem Svend Primdahl og Peder Godt, hvorom eller om Peder Godts komme her til Byen for nogle Aar siden, Dep. aldeles intet ved at forklare, da han blot bag efter har hørt fortælle, at den Handel Skete, kom han ogsaa om i Byen til Dep. med et Ridedækken, hvorfor han forlangte en Mark, men da han havde faaet noget at leve af sagde han, at Dep. skulde beholde Dækkenet uden at give noget derfor, hvilket ogsaa skete, og efter at Dep. derefter nogle Gange brugte Dækkenet, er det blevet borte, formodentlig som et gammelt stykke anseet af ingen Værdi. Det var af grønt Tøi med Lærred under, men pialtet ud- g invendig.
Deponenten har set Peder Godt en enkelt Gang imellem her i Byen, førend han kom til Primdahl at tiene, men jevnligere imedens han tiente der, og til andre Tider strækker ikke Dep. Bekiendtskab til ham, og fra de Tider af veed Dep. ikke noget paa ham at udsætte videre end at han var ustadig og havde megen lyst til at løbe omkring. Dep. veed derimod ikke, at han har giort sig skyldig i noget bedrageri eller anden Forbrydelse.
Der fandtes ingen Anledning til at tilspørge Dep. videre, og da han havde erklæret, at han ikke vidste mere at forklare, men vedstod sin nu oplæste Forklarings rigtige Tilførsel, saa bleve han denitteret.
Herredsfogden nedlagte Paastand paa Diætpenge for 3 Dage. Forhøret sluttet og det passerede med Underskrift bekræftet.
J. Kolbye
Til Vitterlighed.Jens Nielsen KiærNiels [Kølkier]
Delt note:
Sensitive:0
1825.10.10.
Landsoverretsdom
Udskrift at
Viborg Landsoverrets Domprotokol 1823-1827
LAN B 24 A - 87
Sagen nr 167/1825
Actor Landsretsprocurator F. Lykke
contra
Peder Hansen Godt eller Leervadhuus i Wiborg Arrest.
Dom
Arrestanten Peder Hansen Godt eller Leervaadhuus, der ved Krigsrets Dom af 16. Juli 1813 for Desertion er dømt fra Livet, hvilken Straf imidlertid ved Kongelig Resolution er forandret til 20 Dages Fængselsstraf paa Vand og Brød, som i Aaret 1816 er overgaaet Krigsrets Dom for samme Forbrydelse og for adskillig af ham udøvede Bedragerier og som den 13. Februar 1817 ved Bølling Herredsret er dømt for Overtrædelse af Forordningen for Landmilitievæsenet med 8 Dages Fængsel Straf paa Vand og Brød, tiltales i nærværende Sag ifølge Amtets Ordre af 7- Maii d. A.
1) for Omløben i Landet uden fast Opholdssted og lovlig Næringsvei,
2) for at have fravendt Trine Christensdatter paa [Keilstrup], Mette Kirstine paa Duelund og Mads Møllers afdøde Søster Johanne i [Kaslebroe] Klæder og Penge efter at have - formentlig i bedragerisk Hensigt - forlovet sig med dem.
3) for at have fra Jens Grønbek i Wind udgivet sig for Postmester i Holstebroe, under dette Foregivende have friet til hans Datter og derved fravendt hende forskellige Ting og
4) for at have fravendt Hans Nielsen i Hierting en Kiole, et Par Støvler, en Vest og et Lomme Uhr, ligesom det og er sat under Afgjørelse, hvorvidt Arrestenten kan ansees for
5) at have ulovligen fravendt Hans Dallerup i Moberg en Hest og noget Ridetøj.
De paatalte Facta fra No. 1 til No. 4, begge inclusive, maa anses Arrestanten ved hans egen Tilstaaelse og Sagens øvrige dermed stemmende Bevisligheder overførte. Skjønt forpligtet til at tage fast Tjeneste eller paa anden lovlig Maade ernære sig, han han nemlig i længere Tid vandret omkring i Landet uden at have havt eller godtgjort at have søgt fast Tjeneste, at han i et bedragerisk Øjemed har forlovet sig med de omhandlede Fruentimmere og blot for at fravende dem Penge må derhos ansees utvivlsomt, ikke blot af den Grund, at Arrestanten saa ofte og forhen har gjort sig skyldig i lignende Forhold, men og deraf, at han endnu ikke er skilt fra sin Kone, med hvem han efter Bevilling lever separeret fra Bord og Seng. Arrestanter er endvidere ved eget Tilstaaelse overbeviist om at have fravendt Hans Nielsen i Maaberg en Reisekappe foruden de i Actions Ordren omnævnte Sager, ligesom han og med Hensyn til det under No. 5 paatalte Factum, ligeledes ved egen Tilståelse er tilstrækkeligen [overført] at have forvandsket et Ridetøi bestående af Saddel, Dækken, Bidsel, Sporer og Ridepidsk Hans Dallerups i Moberg, hvorimod det modsatte af Arrestantens Paastand at have af sidstnævnte kjøbt den i Sagen omhandlede Hest, som denne ikkun vil have laant ham, ikke er godtgjort. Arrestantens ulovlige Forhold har fornemmeligen bestaaet deri, at han under falske Foregivender har forskaffet sig forskellige Ting til Laans, som han derefter har forvandsket. Dette sidste kunde vel ikke siges om den Trine Christensdatter paa Vester Keilstrup tilhørende Fruentimmer Frakke samt Tørklæde, eftersom det ikke mod Arrestantens Benægtelse kan ansees godtgjort, at han har villet afbenytte disse Ting uden for de Betingelser, hvorunder de har været ham overleverede, ligesom det og, fornemmeligen, hvad de Penge angaaer, som han af de forskellige Fruentimmere, med hvem han har været forlovet, og paa Grund deraf har havt til Laans og ordentligviis maatte antages, at [hands] Forhold i den Henseende ikke qvalificerede sig til Justitiel Paatale, men da Arrestantens forrige Levnet næsten har været en Række af slige Ulovligheder og hvis bedrageriske Forhold oftest har yttret sig i at fravende Fruentimmere Penge og Andet under det Paaskud at være forlovet med dem, saa skjønnes det ikke rettere end at det Offentligr maa have en særdeles Interesse af, at Arrestantens Forhold i den Henseende tilbørligen blever taget i Betragning, hvlket da endmeere maa Gjælde den af ham udøvede og gjentagne Forvandskning af det ham betroede Gods. For disse Arrestanten overbeviiste Lovstridigheder vil han blive at ansee med en arbitræer Straf i Analogie med Frd af 20. Februar 1789 og Straffen for det paatalte Løsgjængerie der under være at sublimere. Denne Straf skjønnes imidlertid ikke i Betragtning af, at Arrestanten forhen har været dømt for Bedragerier samt at hans foregaaende Levnet viser. at han næsten har gjort slige Bedragerier som paatalt til Næringsvej, at kunde være mindre end 1 Aars Forbedringshuus Arbejde, ligesom han og foruden de ham i Herredstings Dommen idømte Erstatnings Summer maae tilpligtes at udreede til Hans Dallerup i Moberg 20 Rbd. Sølv for det ham fravendte Ridetøi med Tilbehør, saa maae og den Hans Nielsen i Hjerting tillagte Erstatning saavel for den fravendte Reisekappe som øvrige Effecter bliver at bestemme til 12 Rbd. 1 Mk. 3 S. Sølv. Med Hensyn til den øvrige Erstatning og Actionens Omkostninger vil Herredstings Dommen blive at stadfæste, men med Arrestantens Straf, der ved samme er bestemt til 8 Måneders Forbedringshuus Arbejde, angaaer, vil være at forandre. Ved Sagens Behandling i 1ste Instants har intet saadant ulovligt Ophold fundet Sted, der kan bevirke Ansvar, og med Sagførelsen ved begge Retter findes intet at erindre, hvorhos bemærkes i Anledning af Actors Anbragte, at Diætpenge, som ikke er Actor frakjendt, bestemmes af Overøvrigheden.
Thi kiendes for Ret:
Arrestanten Peder Hansen Godt bør at hensættes til Forbedringshuus Arbejde i Wiborg Tugt og Forbedringshuus i 1 Aar. Med hensyn til Erstatninger og Actionens Omkostninger bør Herredstingsdommen stande, dog saaledes at Hans Nielsen i Hierting tillægges i Erstatning 12 Rbd. 1 Mk. 3 S. Sølv, samt at
Hans Dallerup i Moberg 20 Rbd. Sølv. Det Idømte at udreedes inden 8te Uger efter denne Doms lovlige Forkyndelse, og det øvrige at efterkomme Under Adfærd efter Loven.
Wiborg Domhuus den 10. October
BruunMoltke.
Delt note:
Sensitive:0
1825.10.23
Afsoning
Viborg tugthus's protokol over fanger 1779-1835
LAN B 204 - 58
Nummer siden 1. Jan. 18122813
Aarligt No:61
Løbe No.:156
Navne paa Fangerne:Peder Hansen Godt
eller Leervadhuus
Hvor født:Hanning eller Herning Sogn,
Bølling Herred, Ringkjøbing Amt
Sidste Opholdssted:Løbet om i Landet
Naar indkommen.1825, 23de October
Hvorfor:Betlerie og Løsgjængerie
Hvor længe:1 Aar
Straffet før:3 Gange, See Acten, See No. 5214
Alder:36
Naar løsladt og Opførsel:1826, d. 23de October
hjemsendt til Bølling Herred,
Opførsel upaaklagelig
Svagelighed::- - -
Hvor Værnepligtig:Ringkjøbing Amts 42de Lægd.
Er givt?Separeret
Hvor mange Børn:1 Søn
Er Confirmeret:1804 Deiberg kirke, Ringkjøbing Amt
Religion:Lutters
Profession:Bondearbeide
Til hvilket Arbeide her BrugtMaskindreier
Anmærkning:Dømt ved Lysgaard og Hids Herreders Ret d. 20de Juni 1825
og i den kongl. Landsoverret i Vib. d. 10de October s. A.
approberet af Stiftamtmand Schönheyder i Vib. d. 15de s. M.
Viborg tugthus
Delt note:
Sensitive:0
1846.11.20
Afsoning
Viborg tugthus's protokol over fanger 1835-1853
LAN B 204 - 58 - Mikrofilm M-52.652-653
Løbenr.5214
Aarligt No:122
Rulle No.:416
Fangernes Navne:Peder Hansen Godt
af Petersminde Arrest
Hvor født:Hanning Sogn, Ringkiøbing Amt
Sidste Opholdssted:Lemb Sogn, Ringkiøbing Amt
Naar indkommen.1846, den 20. November
Hvorfor:1ste Gang Tyveri
Hvor længe:1 Aar
Naar løsladt og Opførsel:1848 d. 20de Maii, hjemsendt,
Opførsel god
Straffet før:4 Gange, See No. 2813
Hvor Værnepligtig:- - -
Hvor Forsørgelsesberettiget:Lemb Sogn, Hind Herred,
Ringkiøbing Amt.
Er givt?- - -
Hvor mange Børn:- - -
Er Confirmeret:Deiberg Kirke
Religion:Lutherske
Profession:- - -
Alder: 56
Anmærkning:Dømt ved Bølling og Nørre Herreds Extraret den 5te November 1846.
20. maj 1850 (Alder 60)
Viborg Tugthus
Delt note:
Sensitive:0 se afsoningsnotatet 20.-11.-1848